MenoumeAsfaleis Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ......ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
O DEKALOGOS EPISTROFIS

 

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικών

ΘΕΜΑ: Διεξαγωγή του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικών "Αριστοτέλης" 2016 για μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.
Σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών "Αριστοτέλης" 2016 για μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί και για το τρέχον σχολικό έτος σε δύο φάσεις:
Α΄ φάση: Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 (10:00-11:30) στα δημοτικά σχολεία –που θα δηλώσουν συμμετοχή– σε όλη τη χώρα
Β΄ φάση: (μόνο για τους 2 πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τμήματος κάθε τάξης –μετά την αξιολόγηση των γραπτών τους από τους εκπαιδευτικούς τους– από κάθε σχολείο) το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 (10:00-11:30) σε εξεταστικά κέντρα μεγάλων πόλεων της χώρας, που θα ανακοινωθούν εγκαίρως από τους διοργανωτές.
Όσον αφορά στα προς εξέταση θέματα του Διαγωνισμού για την Ε’ και Στ’ Δημοτικού και στις δύο φάσεις, αυτά αντιστοιχούν στην ύλη η οποία –κατά προσέγγιση– προβλέπεται έως την εβδομάδα του Διαγωνισμού στα σχολεία της χώρας με βάση τα Προγράμματα Σπουδών και την εγκύκλιο 171850/Γ1-22/06/2014 για την αναδιάρθρωση της διδακτέας ύλης των φυσικών δημοτικού.
Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στον ανωτέρω διαγωνισμό είναι προαιρετική.