MenoumeAsfaleis Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ......ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
O DEKALOGOS EPISTROFIS

 

Παρακολούθηση Θεατρικής Παράστασης

Την Τετάρτη 29/11/2017 οι μαθητές του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση "Μέσα στο νερό δασκάλα" του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.
Μετά την παράσταση θα επιστρέψουν στο σχολείο και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά. Παρακαλούνται οι γονείς να υπογράψουν και να επιστρέψουν στο σχολείο την ακόλουθη υπεύθυνη δήλωση. 
 
Υπεύθυνη Δήλωση
 
__ υπογραφόμεν_____ _____________________________________ γονέας-κηδεμόνας τ____ μαθητ____ __________________________ της ____ τάξης του 9ου Δημ. Σχολείου Καβάλας, επιτρέπω στο παιδί μου να πάρει μέρος στην παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης "Μέσα στο νερό δασκάλα" του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/11/2017 και ώρα 11:15 στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.
Είσοδος: 5?, Τιμή εισιτηρίου λεωφορείου: 1?, Σύνολο: 6?
 
 
__ Δηλ_______
 
 
_______________________________
 
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 
Ένα κοριτσάκι η Αλίκη, ξεκινά ένα θαλάσσιο ταξίδι για διακοπές με το καράβι της, την «μπουρμπουλήθρα». Όταν το καράβι βυθίζεται, την Αλίκη σώζει ένα δελφίνι που γίνεται φίλος της και προσπαθεί να τη βοηθήσει να επιβιώσει στον μαγικό και άγνωστο κόσμο του βυθού.
Όμως η αντιπροσωπεία των ψαριών την υποψιάζεται για κατάσκοπο και τη φυλακίζει. Η Αλίκη για να γλιτώσει από τη φυλακή γίνεται δασκάλα για να μάθει στα ψάρια τα μυστικά του ανθρώπινου πολιτισμού, ώστε να αποκτήσουν και αυτά τη δύναμη των ανθρώπων. Έτσι, κάνει το λάθος να τους μιλήσει για το χρήμα και την εξουσία. Τα ψάρια τρελαίνονται και θέλουν και αυτά να αποκτήσουν χρήματα και δύναμη. Τα πάντα καταρρέουν και τότε η Αλίκη αποφασίζει να διορθώσει το λάθος της και ξαναγίνεται δασκάλα, αυτή τη φορά για να τους διδάξει την ικανότητα των ανθρώπων να αγαπούν. Έτσι παίρνει το διαβατήριο για να επιστρέψει νικήτρια στο σπίτι της και στην αληθινή ζωή.
Η κατάχρηση εξουσίας, οι ταξικές διαφορές, το χρήμα και η αρνητική επίδρασή του στις σχέσεις των ανθρώπων, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η αξία της ειρήνης, της αγάπης, της κατανόησης, ο σεβασμός στη φύση είναι κάποια από τα θέματα που θίγει ο συγγραφέας.
Η παράσταση με υλικά το κέφι, την αίσθηση του παιχνιδιού, τη φαντασία, τη μεταμόρφωση, τη μουσική, το χορό και το τραγούδι, αναπαριστά τη ζωή του βυθού προσπαθώντας να φωτίσει την αληθινή αξία της ζωής, της συνύπαρξης και του πολιτισμού.

Η ταυτότητα της παράστασης 
Σκηνοθεσία: Θεανώ Αμοιρίδου
Μουσική: Πάρις Παρασχόπουλος
Σκηνικά/κοστούμια: Μαρίνα Γκούμλα
Φωτισμοί: Μάκης Μαριάδης
Χορογραφίες: Σαββίνα Νταλταγιάννη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Μαστοράκης, Γιάννης Σταυρίδης
Κατασκευή κοστουμιών: Μαρία Βαρδάκη
Ειδικές κατασκευές: Κώστας Γαρουφαλίδης
Ηχοληψία μείξης: Σωτήρης Νούκας ? Studio Underground
Φωτογραφίες: Μαρία Καλογιώργη
Παίζουν: Ναταλία-Άννα Βασιλέκα, Δημήτρης Κοντός, Ελένη Μόμτσου, Παύλος Σταυρόπουλος, Κατερίνα Τσίρμπα.